miercuri, 22 septembrie 2010

Daca ei nu vor sa aiba un dialog cu noi...

Atunci putem sa le intoarcem spatele (adica sa nu-i mai sustinem!!). Cati dintre politicienii de azi din Romania si-au tinut promisiunile facute in campanii electorale??

Suntem cumva o tara de asistati social???
NU
Pe noi ne-au invatat la facultate ca "decat sa-i dai unui om peste, mai bine il inveti sa pescuiasca" (este un proverb chinez). Sau cum se spune pe romaneste: "Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga in traista".
Asa ca, parerea mea ce atatea ajutoare, "lapte si corn"etc.?! Hai mai bine sa invatam fiecare sa facem ce stim mai bine, DAR CAT DE BINE PUTEM. Si "cine nu munceste, nici sa nu manance"!!! Sfantul Vasile cel Mare spunea ca "banul de danie sa-ti transpire in palma".

Deci: daca ei nu vor sau nu pot face ceva pentru noi, ATUNCI NOI INSINE TREBUIE SA FACEM CEVA PENTRU NOI!!!

Sincer decat sa aud ca iar s-a luat un imprumut de nu stiu unde si iar ni se impun nu stiu cate conditii.... mai bine rezolvam treburile "in ograda noastra".
Sunt lucruri marunte pe care fiecare dintre noi le pot face: sa-mi calculez corect bugetul si sa iau decizii, sa cumpar "made in Romania", sa-mi fac treaba cat mai bine si sa tac, nu sa le spun si altora sa si-o faca, daca sunt destepti vor face la fel! Si mai ales sa fim uniti!
Dirigintele meu avea o vorba: "Fiti voi profesionisti in tot ceea ce faceti, iar pe cei ce nu sunt, evitati-i". E pierdere de vreme sa continui un dialog cu cineva care nu-si respecta cuvantul dat, care se schimba de pe o zi pe alta... Mai bine construiesti un dialog, o colaborare cu cineva care este pe aceeasi lungime de unda cu tine.


Si este bine sa nu uitam ca au trecut 20 de ani de la caderea comunismului, asa ca hai sa lepadam gandirea tributara lui "altii sa faca", "statul trebuie sa-mi dea"....


Se pare ca in multe tari "statul bazat pe principiul solidaritatii" este falimentar. (dar despre asta voi mai scrie)

A, sa nu uit : se tot vorbeste de lupta anticoruptie. Dar cati s-au privit in oglinda si si-au spus "de azi nu voi mai fi un om corupt"!?!? Lucrurile trebuie sa le indreapta incepand cu mine si cu cei din jurul meu. Cum putem sa vorbim de "anticoruptie" intr-un sistem in care se vand lucrari de diploma?
Sa ne gandim bine care sunt valorile adevarate...si care este drumul drept!

Si mai ales sa nu uitam ca Neamul Roamnesc NU ESTE O MASA DE OAMENI. Nici macar de randurile mele nu sunteti obligati sa ascultati!
Suntem liberi... Dumnezeu ne-a pus in fata binele si raul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu